Treibball

Treibball is in Nederland nog niet zo bekend maar wint wel steeds meer terrein. De sport is door Jan Nijboer bedacht, een Nederlander die in Duitsland woont. In Duitsland en Zwitserland is het een populaire sport, waar diverse rassen aan meedoen. Deze sport is dus niet alleen voor veedrijvers en hoedende honden! Alle rassen kunnen meedoen, mits … ze willen samenwerken met hun baas!

Wat is Treibball?

In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in een goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Iedere hond heeft maximaal 15 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de “outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal liggen en de hond voor de goal ligt.

Voor welke honden is Treibbal geschikt?

Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.

Toelatingseisen: de hond moet los van de lijn kunnen werken en sociaal zijn naar andere honden.

Kosten: € 50,- voor 4 lessen
Tijd: 20.00 uur tot 20.45 uur
Maximaal 6 deelnemers

 

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL

Voor inschrijven, klik hier >>