Hondenschool Goes

Hondenschool Goes een professionele organisatie waar kennis, kwaliteit en plezier samen komen!

In 2011 zijn we gestart als Martin Gaus Hondenschool Goes. Sinds 1 april 2019 gingen we verder als Hondenschool Goes zodat we onze eigen filosofie nog beter kunnen vormgeven. Vele honderden cursisten volgen inmiddels onze cursussen, trainingen, workshops en lezingen.


Wij werken uitsluitend met belonen van gewenst gedrag, waardoor jouw hond razendsnel leert. We geven les in kleine groepen waardoor je alle aandacht krijgt. Onze gestructureerde opzet van de lessen zorgt voor een prettig leerklimaat voor jou en je hond.
Alle nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen worden door ons op de voet gevolgd. Meerdere keren per jaar volgen we bijscholing zodat we de nieuwste inzichten gelijk in onze lessen kunnen integreren.
We trainen in onze verwarmde loods of buiten op ons veld. Sommige lessen vinden plaats op uitdagende locaties rondom Goes.


Ons team bestaat uit enthousiaste, goed opgeleide instructeurs. We zijn SPPD erkend.

 

Waarom kies je voor Hondenschool Goes?

Hondenschool Goes is een professionele organisatie met vakbekwame instructeurs. Het zijn geïnspireerde leraren die enthousiast hun kennis uitdragen. We werken met de meest recente inzichten. Je kunt rekenen op optimale voorlichting en zorgvuldige begeleiding van zowel bazen als honden. Er is altijd ruimte voor gedragstherapieën, thuis- en/of privébegeleiding bij probleem gevend gedrag van je hond en nazorg. Een hoogwaardige serviceverlening staat voorop!

 

Clickermethode

De clicker is een klein doosje met daarin een metalen plaatje, als je op dit plaatje drukt dan maakt het een typisch klikklak geluidje, sommige mensen kennen het speeltje nog van vroeger als een klein metalen kikkertje wat het typische klikklak geluid teweegbrengt.
Het gebruik van de clicker als trainingsmiddel stamt uit de zoogdiertraining, o.a. dolfijnen worden ermee getraind. Maar ook hulphonden en detectiehonden!
Wanneer de hond de betekenis van de clicker is aangeleerd gebruik je de clicker om de hond te laten weten dat het gedrag wat hij op dat moment vertoont het gewenste gedrag is. Je wilt bijvoorbeeld je hond leren zitten: op het moment dat de hond uit zichzelf gaat zitten click je en geef je hem zijn beloning. Wanneer dit een aantal maal herhaald wordt zal de hond de bedoeling begrijpen en uit zichzelf gaan zitten. Als dit gedrag er goed in zit kan je er een commando eraan verbinden.

Het voordeel van de clicker is dat je het juiste moment, het moment waarop het gedrag wordt getoond, kan "pakken", anders dan met het geven van iets lekkers wat altijd pas na het gedrag gedaan kan worden.
Doordat alleen gewenst gedrag beloond (lees aangeklikt) wordt gaat het leerproces razendsnel, want een hond zal gedrag wat beloond wordt herhalen. Een tweede voordeel is dat de hond niet gedwongen wordt iets te doen, waardoor het leerproces veel sneller verloopt.