wo 22 december: online lezing Zorg zonder dwang

Online lezing zorg zonder dwang gegeven door Tamira op den kelder van Zorg Zonder Dwang

Herken je dit?

Je pakt de borstel of de nagelknipper uit de la en je hond weet al precies wat er gaat gebeuren. Je ziet zijn ogen groot worden, de spanning loopt op en hij duikt weg onder de tafel. Of je moet de oren van je hond gaan behandelen en je weet van te voren al dat het een strijd gaat worden om het voor elkaar te krijgen.
Je ziet hoeveel stress je hond ervaart, je voelt de machteloosheid maar je zit klem want het moet gewoon gebeuren. Je vindt het al verschrikkelijk dat je hond zoveel spanning ervaart maar je vind het nog erger dat die stress iedere keer dat je deze handeling moet doen toeneemt.
Hoe zou het voor jou en je hond zijn als dit allemaal makkelijker en met veel minder stress zou kunnen? Want is dat mogelijk? Ja! In deze lezing krijg je hiervoor handvatten.

Zorg Zonder Dwang legt een basis om vanuit samenwerking zorghandelingen te kunnen geven aan honden. Zoals nagels knippen, een muilkorf omdoen, oren druppelen, een tuigje omdoen of een vaccinatie geven.
Juist door de controle te geven aan de hond door middel van Start-Buttons en veel positieve leerervaringen te creëren kunnen we de meeste handelingen omdraaien naar iets waarin ze zelf mee willen werken.

Voor wie is deze lezing geschikt

mensen die professioneel met honden werken zoals dierenartsen, trimmers en instructeurs, maar ook voor de zeer geïnteresseerde eigenaar. Basiskennis van stress signalen bij de hond en het werken met een clicker is zeer aan te bevelen.

 

Locatie: online
Kosten: € 29,50
Tijd: 19:00 - 20:30 uur met een uitloop naar 21:00 uur.
Maximaal 15 deelnemers

 

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL