Home » cursussen » hoopers

Hoopers©

Op maandag 28 augustus (19:00-19:45 uur) start een nieuwe cursus Hoopers©!

Hoopers© ,een sport die oorspronkelijk uit Amerika komt en daar een onderdeel is van de NADAC Agility. Dit onderdeel is voornamelijk bedoeld om de ‘handling’ skills van het team te laten zien.Er worden parcoursen gelopen door de hond in mooie vloeiende lijnen (op afstand) door het parcours te sturen.

Het parcours bestaat uit boogvormige hoepels die op een onderstel staan, de hond kan daar gewoon overheen lopen en hoeft dus niet te springen, ook kan er een tunnel in het parcours gebruikt worden. In Nederland is Hoopers© echter nog weinig bekend. Heel jammer want het is echt een geweldige manier o.a. voor jonge honden als voorbereiding voor de Agility, maar ook voor honden die al Agility beoefenen om wendingen, korte bochten, afstandshandling etc. te trainen zonder belasting van de sprong. Daarom is deze sport ook zeer geschikt voor honden waarvoor, bijvoorbeeld door hun grootte, de sprongen en toestellen van de Agility te belastend zijn. En voor jonge honden die nog niet mogen springen.

Ook is het gewoon leuk om te proberen om zo goed mogelijk je hond op afstand te gaan handlen en samen met je hond plezier te hebben.

Kortom voor iedereen en alle honden!!!!

Voor wie geschikt? Zoals al vermeld, eigenlijk voor iedereen en elke hond. Wel is het fijn als de hond al wel wat basis oefeningen beheerst en van de lijn af kan werken, omdat er soms meerdere honden tegelijk los in het veld lopen ( eventueel kan lange lijn ook).

Benodigdheden: veel (kleine) voertjes, favoriete speeltje, gewone halsband of tuig, lijn (lange lijn), goed humeur.

De cursus bestaat uit 6 lessen en kost € 72,50

 

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL

Voor inschrijven, klik hier >>