woensdag 11 september: Detectie beginners

Wat is het?

Op Schiphol wel eens besnuffeld door een hond die op zoek is naar drugs ? Wel eens gehoord van honden die kanker bij mensen kunnen opsporen of honden die getraind zijn om geld te zoeken? Dat zijn detectiehonden. Tijdens deze korte cursus detectiewerk ga je met je eigen hond aan de slag. Je leert je hond een bepaalde geur te zoeken en aan te geven dat hij deze geur gevonden heeft. Dit kan van alles zijn, thee, geld , tabak etc.Lijkt het je leuk om te ervaren of er in jouw hond een detectiehond schuilt, schrijf je dan in voor deze korte cursus.
De cursus is geschikt voor alle honden, jong of oud, groot of klein. Je zult verbaasd staan van het reukvermogen van jouw hond!

Hoe zijn de lessen opgebouwd?

De cursus bestaat uit 6 lessen van een uur. Er zijn 6 honden in een groep. De eerste les gaan we met de honden aan de slag maar wordt er ook achtergrondinformatie gegeven. De andere 5 lessen zijn volledige praktijk lessen. We werken in tweetallen. Wanneer je hond niet aan de beurt is dan wacht hij in de auto of in een bench zodat hij kan uitrusten.

Voor wie?

Voor alle honden vanaf 8 weken tot senior. Er zijn geen eisen qua vooropleiding, elke hond kan meedoen zolang hij sociaal is in een groep met andere honden. Is dit lastig? Informeer dan naar de mogelijkheden voor priveles. Omdat we in 2 tallen werken zal de hond af en toe alleen in de bench of in de auto moeten wachten. Als dit lastig is neem dan een assistent mee die even met de hond kan gaan lopen.

Wat kost het?

€ 105,- voor 6 lessen van een uur

Wanneer?

start woensdag 11 september (20:00-21:00 uur)

Maximaal 6 honden, locatie in de loods van de hondenschool

 

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL