Home » over ons » martin gaus hondenscholen

Martin Gaus Hondenschool

Wat is een Martin Gaus Hondenschool?

Martin Gaus Hondenschool Goes is onder licentie aangesloten bij de organisatie van Martin Gaus. We zijn met zorg geselecteerd uit die studenten die de instructeurcursussen bij Martin Gaus Gedragscentrum Nederland met opvallend goede resultaten gevolgd hebben.

Na de instructeurcursussen volgden we binnen het moederbedrijf een intensieve opleiding waarin inzicht, didactische vaardigheden en trainersvaardigheden centraal staan. Nadat deze opleiding met gevolg was afgesloten, kregen we het groene licht om een eigen Martin Gaus Hondenschool te starten.

Elke Martin Gaus Hondenschool staat onder voortdurende kwaliteitscontrole van het moederbedrijf. Iedere zes weken volgen we een hele dag verplichte scholing om onze kennis en inzicht in het gedrag van honden voortdurend te verdiepen en up-to-date te houden.
We kunnen steeds een beroep doen op de kennis en ervaring van de Martin Gaus organisatie.

Alleen een geldig Waarborgcertificaat geeft zekerheid dat u te doen heeft met een erkende Martin Gaus Hondenschool. De erkende Martin Gaus Hondenscholen herkent u behalve aan een uniforme uitstraling in kleding, lesmateriaal en leerdoelen, en aan ons Waarborgcertificaat.
Zo'n certificaat wordt iedere drie jaar voor dezelfde periode verlengd, mits we nog steeds voldoet aan de strenge eisen die aan een Martin Gaus Hondenschool gesteld worden. Het Waarborgcertificaat hangt duidelijk zichtbaar in de instructieruimte.
Overtuig uzelf daarvan en controleer vooral de geldigheid ervan door de datum te controleren. Alleen zo weet u zeker dat u uw geld werkelijk uitgeeft aan dat wat u voor ogen heeft: superieure kennis, uitgedragen door enthousiaste leraren, opdat u en uw hond optimaal profiteren van de tijd en inspanning die u steekt in de opvoeding van uw hond.

Een verlopen of anderzijds ongeldig waarborgcertificaat betekent dat de school op geen enkele manier nog onderdeel uit maakt van de Martin Gaus organisatie.

Waarom kies u een Martin Gaus Hondenschool?

Een Martin Gaus Hondenschool is een professionele organisatie met vakbekwame instructeurs. Het zijn geïnspireerde leraren die enthousiast hun kennis uitdragen. Alle Martin Gaus Hondenscholen werken volgens dezelfde leermethode, gebaseerd op de meest recente inzichten. U kunt rekenen op optimale voorlichting en zorgvuldige begeleiding van zowel bazen als honden. Er is altijd ruimte voor gedragstherapieën, thuis- en/of privébegeleiding bij probleemgevend gedrag van uw hond en nazorg. Een hoogwaardige serviceverlening staat voorop!

De Martin Gaus Werkwijze

Wij stellen ons aan u voor als een professionele hondenschool voor hond én baas. Waar u terecht kunt voor vragen, advies en begeleiding over opvoeding, probleemgedrag en specifieke takken van de hondensport.
Via een franchiseovereenkomst zijn wij verbonden met het 'Martin Gaus Gedragscentrum' in Lelystad. We maken gebruik van hun ruime kennis en ervaring op het gebied van hondentraining en werken conform de gereviseerde Martin Gaus filosofie met de clickermethode; een positieve leermethode, waarbij gebruik wordt gemaakt van een beloningssysteem.

Clickermethode

De clicker is een klein doosje met daarin een metalen plaatje, als je op dit plaatje drukt dan maakt het een typisch klikklak geluidje, sommige mensen kennen het speeltje nog van vroeger als een klein metalen kikkertje wat het typische klikklak geluid teweegbrengt.
Het gebruik van de clicker als trainingsmiddel stamt uit de zoogdiertraining, o.a. dolfijnen worden ermee getraind.

Hoe gebruik je de clicker?

Wanneer de hond de betekenis van de clicker is aangeleerd gebruik je de clicker om de hond te laten weten dat het gedrag wat hij op dat moment vertoont het gewenste gedrag is. Je wilt bijvoorbeeld je hond leren zitten: op het moment dat de hond uit zichzelf gaat zitten click je en geef je hem zijn beloning. Wanneer dit een aantal maal herhaald wordt zal de hond de bedoeling begrijpen en uit zichzelf gaan zitten. Als dit gedrag er goed in zit kan men er een commando eraan verbinden.

 

Waarom is het zo'n goed middel?
Het voordeel van de clicker is dat men het juiste moment, het moment waarop het gedrag wordt getoond, kan "pakken", anders dan met het geven van iets lekkers wat altijd pas na het gedrag gedaan kan worden.

Razendsnel leren

Doordat alleen gewenst gedrag beloond (lees aangeklikt) wordt gaat het leerproces razendsnel, want een hond zal gedrag wat beloond wordt herhalen. Een tweede voordeel is dat de hond niet gedwongen wordt iets te doen, waardoor het leerproces veel sneller verloopt.