Home » over ons » christine

Christine - hulpinstructeur

Mijn naam is Christine Reule. Ik ben getrouwd met Arjen en wij hebben drie kinderen, die inmiddels zo’n beetje zelfstandig zijn en (bijna) alledrie het huis uit.

Mijn man en ik hebben ons hele leven al zo’n beetje honden. Toen ik 5 was kwam de eerste in mijn leven. Dat was boxer Paschja. In de loop der jaren hebben we samen kruising Labrador Tirza, Boxer Vieux, Boxer Renza, Jack Russel Pippi en Boxer Pebbles in ons leven gehad. Wij delen nu ons huis en lief en leed met twee Spaanse Waterhonden, Tess en Nala.

Ruim 25 jaar geleden, met Tirza en Vieux, zijn wij begonnen met hondentraining bij de Kynologenclub in Dordrecht. Met Tirza heb ik tot op hoog niveau gehoorzaamheid getraind en mijn man en ik deden toen behendigheid. Soms liepen we zelfs een wedstrijdje. Bij die club heb ik ook een aantal jaren gehoorzaamheidstrainingen gegeven. Toen we 23 jaar geleden in Zeeland kwamen wonen, heb ik nog een aantal jaren getraind bij de reddingshondenwerkgroep Zeeland.

Toen mijn leven drukker werd met kinderen en werk ben ik met lesgeven en later ook met trainen gestopt. Nu de kids de deur uit zijn, begint het weer te kriebelen. Met Tess heb ik inmiddels diverse cursussen bij Hondenschool Goes gevolgd en Tess en ik hebben allebei ons hart verloren aan het mantrailen. Naast trainen met de honden, wandelen wij heel erg graag. Arjen, Tess, Nala en ik zijn sinds een tijdje regelmatig op pad met onze wheelies (zie foto). We hebben de lange-afstand-route Pieterpad al bijna uitgelopen en zijn nu bezig met het Europees Kustpad.

Ik vind het superleuk dat ik sinds kort bij Hondenschool Goes als assistent aan de slag ben. Hondengedrag en mensen helpen bij vragen daarover vind ik nog steeds heel boeiend. En omdat mijn kennis niet bepaald meer up-to-date is, heb ik het plan de de instructeursopleiding te gaan doen, zodat ik in de toekomst zelf ook weer les mag gaan geven.