Home » cursussen » basiscursus

Basiscursus

De basiscursus start op zaterdag 11 juli

De basiscursus is ons paradepaardje. Focuspunten in de cursus zijn het opbouwen van wederzijds begrip, vertrouwen, en met plezier leren samenwerken. De basiscursus sluit naadloos aan op de puppycursus, maar ook met een oudere hond ben je van harte welkom. Je kunt het gedrag van je hond immers op elk moment bijsturen – vooral door je eigen gedrag aan te passen. Hoe dan ook: met onze positieve aanpak leren jullie spelenderwijs om het gedrag van je hond blijvend in goede banen te leiden.
In de theorie leer je je hond begrijpen en in de praktijk kunnen jullie direct toepassen wat je geleerd hebt. De praktijklessen duren 40 minuten, de theorielessen duren 60 minuten. In de lessen komen onder andere de volgende oefeningen aan bod: aandachtsoefeningen en zelfbeheersing, meelopen aan een slappe lijn, hierkomen, zit, af, blijf, niet opspringen, rustig blijven als er fietsers en joggers passeren. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van onze professionele trainers. Om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven en om de veiligheid te waarborgen, werken we in kleine groepen van maximaal 6 personen. Er is ruim voldoende plek om meer dan 1,5m afstand van elkaar te houden. Wij houden ons aan de veiligheidsmaatregelen van het RIVM.

Wat houdt de cursus in:

  • 5 theorielessen online. De lessen zijn op zaterdagochtend maar je kan ze ook via een link op een ander moment terug kijken.
  • Je ontvangt een link voor de online omgeving waar filmpjes in staan van alle oefeningen en extra achtergrond informatie.
  • 6 praktijklessen van 45 minuten in kleine groepen. Hiermee kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen en zijn we met niet meer dan 10 mensen in totaal.
  • Je wordt toegevoegd aan de WhatsApp groep waarin we ervaringen en trainingsfilmpje delen
  • Let op: voor de basiscursus is het Coronaprotocol van toepassing, klik hier >>

 

De praktijklessen zijn op dinsdag. Naar aanleiding van de aanmeldingen worden er groepjes gevormd. Je kan aangeven of je in de ochtend wil of de avond. Mocht de regelgeving worden aangepast dan kan dit invloed hebben op de grootte van de groepjes.

 

Deze basiscursus is geschikt voor pups die de puppycursus hebben afgerond maar ook voor volwassen honden die de basis nog moeten leren. Het is wel van belang dat je hond sociaal is naar andere honden. Als dat niet het geval is dan is privé les een betere optie.

De kosten: € 165,-

Let op: bij inschrijven direct betalen met iDEAL

Voor de basiscursus is het Coronaprotocol van toepassing, klik hier >>